Automatisering och Industri 4.0 på hemmaplan

28/8, 2017 kl. 23:59

Alderholmens Mekaniska, på Atlasgatan i Gävle, satsar helhjärtat på att hela tiden ligga långt framme med produktionsteknik och effektivitet.
Här kan nu Industri 4.0 och automatisering betraktas ute på verkstadsgolvet.
Sådant kräver hög förnyelsetakt av maskinpark och dess styrsystem!
Och så säger en av bossarna:

  • Oskar i ny robotcell som automatiserar en fleroperationssvarv.
  • Nytt styrsystem för Mazak maskiner ”Mazatrol Smooth”, som är ny till den senaste investeringen av en 7-axlig fleroperationssvarv.

”Under de senaste 10 månaderna har vi installerat två nya fleroperationsmaskiner, en ny robotcell och nytt styrsystem för en av de 7-axliga Mazak maskinerna. Alla uppkopplade.” förklarar Oskar Sannö, Marknadschef och delägare.

Att företaget lätt kvalar in i toppskiktet bland traktens legotillverkare, är ställt utom allt tvivel, med krävande kunder som SKF och Sandvik m fl. Men också mindre företag finns med på kundlistan, speciellt då, om de har behov av komponenter med krav på precision.

”Vi satsar stenhårt på avancerad skärande bearbetning av alla slag, precisionslaserskärning, monteringsarbeten och en automatik och styrning av maskinerna, som ger kunden korta leveranstider.

Till oss kan du komma med en ritning, en skiss eller också bara en idé, och då kan vi mestadels hjälpa dig hela vägen. På grund av att vi tillverkar i upp till 7-axliga maskiner, så kan de flesta komponenterna bearbetas helt färdiga i en uppspänning. Och det är mycket effektivt!” avslutar Oskar Sannö.

Alderholmens Mekaniska har vuxit med 20 % de senaste tre åren.
Har nu 22 anställda och omsätter ca 40 Mkr/år.

Hör gärna av dig till Oskar Sannö och hans medarbetare med er förfrågan:

Alderholmens Mekaniska AB,
Altlasgatan 13, 802 86 Gävle
026-10 90 32
oskar.sanno@aldermek.se
http://www.alderholmensmekaniska.se

Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Horst Mueller

Horst Mueller

Medlem sedan 2007-06-13

Tekn.lic. Aktiv pensionär.

Lång industriell erfarenhet. Praktiskt lagd akademiker med general management bakgrund från både internationella oc... Läs mer

Facebook

Google översättning

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng