- Baringo driver en spännande bolagsform där alla personer som är verksamma i företaget har sitt eget företag. Det finns fler branscher som har motsvarande konstruktioner och vi fick en mycket positiv bild av såväl företaget som arbetssättet, säger Lars Beckman i en kommentar till besöket.
Lars Beckman är verksam i Skatteutskottet och är engagerad i frågor om hur man uppnår ett förbättrat företagsklimat i Gävle och hur den höga arbetslösheten kan minskas.
- Det var ett värdefullt besök där jag fick flera goda exempel på hur inte minst Högskolan i Gävle och Arbetsförmedlingen skulle kunna förbättra sina kontakter med omvärlden för att minska arbetslösheten i Gävle, säger Anton Abele.
- Att på så kort tid som 5 år bygga upp ett så framgångsrikt företagande är riktigt imponerande, säger Anton vidare.
Anton Abele är engagerad i två av de viktigaste och mest aktuella frågorna inom politiken; ungas trygghet och inkluderingen av unga på arbetsmarknaden.
- Gävle och Gävleborg behöver fler framgångsrika företag och det är en paradox att det skiljer så mycket mellan Gävle och Uppsala i arbetslöshet för unga. Det är uppenbarligen så att det krävs fler åtgärder främst lokalt i Gävle för att minska arbetslösheten i regionen. De synpunkter vi får från jobbskaparna hjälper oss att utveckla den politiken, avslutar Lars Beckman