Även i år håller mässan till på Maxim som ligger på Muréngatan i Gävle och antalet utställare är ca 30 stycken. En del av utställarna har varit med sedan starten 2009 men deras verksamheter har under åren utvecklas och flera av dem presenterar riktigt spännande nyheter i år.

En av årets nyheter är den joniska tandborsten. Anneli Boström, Soladey, berättar:
- Den joniska tandborsten har en ljusaktiverad titandioxidstång inuti handtaget. När den aktiveras av ljus så omvandlar den fotokänsliga staven, ljus till negativt laddade joner. Staven släpper dessa joner, vilket blandas med saliv för att locka positiva (väte) joner från syran i dentalt plack på tänderna.

Mässans syfte är att visa upp ett brett utbud av saker man kan göra för att få bättre hälsa och må bra. Det finns något för alla! Vill du återupptäcka din fulla potential på alla plan av det mänskliga medvetandet, prova på rosenmetoden eller kanske få tips om energigivande drycker – allt detta finns på mässan och mycket, mycket mer.

- Jag är med på Hälsomässan för det är ett bra forum att lansera mitt varumärke och bra PR för mitt företag. Det personliga mötet är i min verksamhet det absolut viktigaste.
Mässan ger mig som utställare personlig kontakt med många specialintresserade personer vid ett och samma tillfälle. Det enda mediet – där köpare, säljare och produkter fysiskt finns på plats. Hälsomässan är helt enkelt en bra förutsättning för bra samtal och möten med nya kunder och att presentera nyheter, som tex. vår meditationskudde, säger Annica Dahlin från företaget Soil & Soul Sweden.

Förutom spännande terapier, funktionella hälsoprodukter, behandlingar och spektakulära träningsmetoder finns även under helgen intressanta föreläsningar att lyssna på. Ett exempel är Nina Floréus och Eva Johansson som berättar om vad Rytmisk rörelseträning är och varför det är så viktig kunskap för alla.