Nya Hyundai i30 Kombi: elegans möter funktion

23/8, 2017 kl. 23:01

Efter lanseringen av helt nya Hyundai i30 följer i30 Kombi efter som nästa medlem i familjen. Den tidlösa designen i nya i30 har kompletterats med den flexibilitet och elegans som en kombi kan erbjuda. Nya Hyundai i30 Kombi som premiärvisades på Genèves Motor Show i mars 2017 har nu äntligen kommit till Sverige.

Nya i30 är designad, utvecklad och byggd i Europa för att möta kundernas höga krav. Bilen är standardutrustad med flera uppkopplingsmöjligheter, aktiva säkerhetsfunktioner, effektiva drivlinor med turboladdade motorer och 7-stegad dubbelkopplingslåda.
- Designad, utvecklad, testad och tillverkad i Europa, den nya Generationen i30 är verkligen Hyundai Motors DNA-bil i Europa, säger Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer på Hyundai Motor Europe. i30 är skapad för den moderna människan och det är inte bara en bilmodell, det är en hel familj bestående av fyra bilar som var och en har unik karaktär sammanförd i en tidlös och sportig design. Med nya i30 Kombi introducerar Hyundai en modell som kombinerar både elegans och flexibilitet.
Designen i kombination med de främre ljusen i full LED ger i30 Kombi ett starkt visuellt avtryck när man möter den på vägarna.
Stor flexibilitet med ett av segmentets största lastutrymmen
Trots den slanka designen rymmer lastutrymmet i i30 Kombi 602 liter när baksätena är uppfällda och 1650 liter med säten nedfällda - ett av segmentets absolut största lastutrymmen. Dessutom finns ytterligare förvaring under en lucka i bagaget samt flera mindre förvaringsfack.
Bilen är 4585 mm lång (5-dörrarsversionen: 4340 mm) och 1465 mm hög. Bredden är 1795 mm och hjulbasen 2650 mm, vilket är detsamma som 5-dörrars i30.
Högklassig säkerhetsutrustning som standard
Hyundai Motor erbjuder det senaste när det gäller säkerhetsutrustning och uppkopplingsmöjligheter i nya i30 Kombi. Den är utrustad med aktiv säkerhet med bland annat autobroms, trötthetsvarnare, filhållningsassistans, automatisk helljusavbländning och kollisionsvarning som standard.
Som tillval finns också utökad autobromsfunktion och fotgängarvarning. Den adaptiva farthållaren ser till att man håller konstant fart och avstånd till framförvarande fordon.
Smart och uppkopplad
i30 Kombi har en rymlig och elegant interiör med tydlig och ergonomiskt placerad uppskjutande skärm för infotainmentsystemet. Den åtta tum stora pekskärmen med nya generationens navigationssystem erbjuder alla önskvärda uppkopplingsmöjligheter som Apple CarPlay, Android Auto och LIVE Services. En QI-platta för trådlös laddning av mobiltelefoner finns också integrerad i bilens mittkonsol. Man kan även välja infotainmentsystem som inkluderar en fem-tums LCD-skärm med integrerad dynamisk backkamera, Bluetooth-uppkoppling och My Music-funktionalitet.
Dynamiska och effektiva drivlinor
Nya turboladdade bensinmotorer och en 7-stegad dubbelkopplingslåda bidrar till nya i30 Kombis imponerande prestanda. Den nya 1.4 Turbo GDI-motorn levererar hela 140 hk. Det finns också en ny 1.0 Turbo GDI-motor med 120 hk. Den kraftfulla men bränslesnåla dieselmotorn finns i två versioner, 110 hk eller 136 hk.
Snabbare styrning, smidigare växlingar och en större andel viktsparande höghållfast stål i konstruktionen, bidrar till ännu mer körglädje.
Nya i30 Kombi har börjat säljas i Sverige och priset börjar på konkurrenskraftiga 184 900 kr (1.0 Turbo, Manuell 6-växlad).
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare och märkesverkstad för Hyundai Gävle.
– Hyundai i30 har varit en stor succé från början och med nya i30 kan det bara bli bättre, säger Niclas Falkenström, försäljningschef hos Dahlboms Bil. Både i30 och i30 kombi ger dessutom förarna en bil med det allra senaste när det gäller säkerhet på vägarna
.
Läs mer om nya Hyundai i30 Kombi: http://www.hyundai.se/bilar/i30-kombi

Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Dahlboms Bil AB

Dahlboms Bil AB

Medlem sedan 2012-02-23

Bilvaruhuset Dahlboms Bil AB
Auktoriserad återförsäljare för Hyundai, Subaru och Polaris samt Aixam mopedbilar. Ständigt cirka hundra begagnade... Läs mer

Facebook

Google översättning

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng