Kompanjonerna Jonas, Mannie och Viktor i en av barerna på restaurang Grillo.

Restaurang Grillo - den nya oasen i Gävle

16/6, 2017 kl. 09:14

Den första juni slogs portarna upp till Gävles nya uteservering Restaurang Grillo, inne i Berggrenska Gården i centrala Gävle.

  • Delägaren och köksmästaren Robert Roos.

Det är Jonas Levin, vilken även driver Slick City, som tillsammans med kollegorna och barndomskompisarna Mannie Ersgård och Viktor Nygren som gör den här satsningen i en av centrala Gävles vackraste och mest anrika miljöer.
Menyn är skapad av den fjärde kollegan, köksmästare Robert Roos som även driver restaurang Nästet. Trots sin ringa ålder så har han bland annat redan hunnit få utmärkelse i White guide, varit med och startat berömda restaurang Esperanto i Stockholm och lagat Nobelmiddagen.
– Vi garanterar stans bästa grillmat, säger Mannie. Robert har skapat ett helt unikt grillkoncept där all mat, inklusive grönsaker och t.o.m efterrätter grillas. Allting lagas till utomhus i två specialgjorda grillar i anslutning till den stora baren.

Restauratörerna har byggt om en hel del på innergården med nybyggda bås på ena sidan av uteserveringen och rejäla bänkar på den andra sidan. På terrassen som vetter ut mot ån och slottet har de byggt inbjudande solsängar.
– Vi har gjort allt för att skapa en fantastisk innergård i valet av material, blommor och gröna växter, förklarar Viktor. Fokus har varit att skapa en riktigt fin stämning och en levande oas mitt inne i centrala stan.

Restaurangen kommer att ha öppet alla dagar i veckan med särskilda teman onsdag till lördag.
– Då kommer vi att satsa på riktigt populära DJ´s som Basbehov, Panelen och Frida Lundemo berättar Jonas. Eftermiddagar och tidiga kvällar kommer naturligtvis att var mest mysiga men i och med att vi får hålla öppet till 01.00 så räknar vi med riktigt bra tryck de sista timmarna. Sedan kan ju gästerna altid fortsätta ned till Slick som har öppet ett par timmar till, tillägger han med en passning till kollegorna.

Satsningen verkar onekligen ha gått hem hos Gävlepubliken.
– Vi är fantastiskt glada för trots att vädret inte var det bästa de första veckorna så har det varit full fart redan från dag ett, säger Jonas. Sedan har vi ju byggt så att vi kan täcka borden med både tak och värme om vädret inte skulle vara det bästa. Det verkar också vara uppskattat att vi ansträngt oss för att ta fram ett kul och varierat utbud av både klassiska och nya sommardrinkar. Målsättningen är att kunna erbjuda en helhetslösning som helt enkelt är ”Top notch” både vad det gäller mat, dryck, musik och miljö. Resten står gästerna själva för, det är ju de som gör festen.

Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Facebook

Google översättning

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng