Subaru XV har vuxit till sig

29/8, 2017 kl. 12:31

Helt nya Subaru XV har vuxit till sig och är första modellen som i Europa som är byggd på Subaru Global Platform, som erbjuder ännu högre säkerhet och vassare vägbeteende. Nya Subaru XV är utrustad med Subarus säkerhetssystem EyeSight och har mer förebyggande säkerhet än någon tidigare modell.

Nya Subaru XV:
• Helt ny plattform – komfort, säkerhet och körglädje
• Nyutvecklad 2-litersmotor – lättare och snålare
• X-Mode – ökad framkomlighet
• EyeSight – Världsledande säkerhet
Subaru XV debuterade 2012 och var Subarus första modell som byggts med fokus på Europa. Nya XV är allt igenom en helt ny bil och den första som bygger på den helt nya plattformen. Subaru Global Platform. Plattformen erbjuder förmodligen ”Världens högsta säkerhet” under många år framöver. Subaru Global Platform är också konstruerad för att kunna ge plats för alternativa drivkällor som hybrider, laddhybrider och ren eldrift.
Konstruktionen är nästan dubbelt så vridstyv, vilket ökar stabiliteten och minskar ljudnivån i kupén. Den nya plattformen även lägre tyngdpunkt vilket leder till säkrare körning samt bättre förmåga att klara kollisioner
Nya XV inte har inte en enda karossdel gemensam med förra generationen så är släktskapet tydligt. Bilen har vuxit med några centimeter både på längden och på bredden vilket ger ännu utrymmen i kupén.
Nya Subaru XV kommer initialt att vara försedd med en vidareutvecklad 2-liters Boxermotor. Den nya bensinmotorn är lättare och mer bränsleeffektiv samtidigt som effekten ökats till 156 hk. Automatväxellådan är av typen Lineartronic som även erbjuder sju manuella steg via paddlar på ratten.
Precis som alla Subaru är XV permanent 4-hjulsdriven och fördelningen mellan fram- och bakaxeln styrs elektroniskt via systemet Active Torque Split, medan Subaru Vehicle Dynamic Control ser till att flytta drivkraft till det hjul som har bästa fästet. För ytterligare framkomlighet har nya XV hela 22 centimeter markfrigång, Subaru X-Mode, som förenklar körning på dåligt underlag samt Hill Descent Control, som hjälper föraren att ta sig säkert ner för hala, branta backar.
Nya Subaru XV är fullmatad med säkerhet som standard:
• Förarassistanssystemet EyeSight, som håller uppsikt framåt
• Subaru Rear Vehicle Detection, som håller kollen bakåt
I säkerhetspaketet ingår även adaptivt helljus samt kurvljus.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil har varit återförsäljare för Subaru i Gävleregionen, ända sedan det populära bilmärket introducerades i Sverige på 80-talet.
– Nya Subaru XV ger en fingervisning om hur framtidens bilar kommer att vara konstruerade med hög säker och användarvänlighet, säger Niclas Falkenström, försäljningschef på Dahlboms Bil. Subaru lämnar just nu en generös rabatt på 25,000 kronor på nya XV och därför har vi tagit in några på lagret för omdelbar leverans.

Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Dahlboms Bil AB

Dahlboms Bil AB

Medlem sedan 2012-02-23

Bilvaruhuset Dahlboms Bil AB
Auktoriserad återförsäljare för Hyundai, Subaru och Polaris samt Aixam mopedbilar. Ständigt cirka hundra begagnade... Läs mer

Facebook

Google översättning

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng