MATTI ANDERSSON & NILS-ERIK SPARF

Datum: 13/2 Tid: 19:00 - 21:00 Plats: Gävle Konserthus, Gävle

Matti Andersson och Nils-Erik Sparf vill uppmärksamma Lars Hollmer, en mycket älskad låtskrivare, tonkonstnär och dragspelare. Många håller av hans innerliga Boeves psalm. Alla har inte hört Utflykt med damcykel. Lars skulle 2018 ha fyllt 70 år och därför har en CD och ett minnesprogram med hans fantastiska musik skapats.

Matti Andersson och Nils-Erik Sparf minns Lars Hollmer.
Lars Hollmer var från 1970-talets början den drivande kraften och kompositören bakom grupper som Samla Mammas Manna, Von Zamla m.fl. och var även en av de främsta inom den moderna improvisationsmusiken där han samarbetade med improvisationsmusiker från hela världen över hela världen. Lars lämnade efter sig en makalös låtskatt som Matti Andersson, accordeon, och Nils-Erik Sparf, fiol, har grävt i. Där finns massor av härlig, spännande, upplyftande och otroligt knasig musik. Mycket av Lasses musik cirklar kring dragspelet varför det passar perfekt för sättningen fiol och dragspel.

Biljettpris: 150 kr
Boka biljett: https://www.ticketmaster.se/event/533757

Mikael Forsblom

Mikael Forsblom

Medlem sedan 2013-04-19

OM GÄVLE KONSERTHUS

Interiör i Gävle KonserthusGävle Konserthus invigdes i januari 1998, på platsen där badhuset Strömbadet tidigare låg, och ... Läs mer

Facebook

Google översättning

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng