Heartbreak lanserar Tapasmeny
7/5, 2010 kl. 11:12I tider när den ena restaurangen efter den andra slår upp portarna för att servera hamburgare med pommes så tar nöjeskrogen Heartbreak Hotel ett lite oväntat grepp och lanserar en helt ny tapasmeny.
Tapas är ett samlingsnamn för smårätter som härrör från Spanien men har influenser från hela Medelhavet. Det sägs att man förr i världen hade problem med flugor och insekter i barerna och helt enkelt täckte över ett stop med vin med ett litet fat som man la lite skinka och andra smårätter på. Andra säger att det var ett sätt att minska supandet, genom att kroggäster såväl som hovfolk vid stora bjudningar på palatsen fick i sig några tuggor mat mellan glasen. Oavsett vilken sägen som stämmer har tapas slagit igenom som begrepp i hela världen. Det står för en varieté av smårätter som är snabba, enkla och goda, i flera fall även nyttiga, berättar Maria.
Tapas kan man alltså äta antingen som trevliga förrätter som delas över bordet eller ta in flera så blir det en hel måltid.
De lite mer traditionella Heartbreak-vännerna behöver dock inte vara oroliga - naturligtvis finns den klassiska Heartbreakburgaren på två hekto kvar på menyn liksom ett antal andra rätter av både kött och fisk i en angenäm prisklass.
Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »