Invigning av Gefle Gourmetservice festvåning
3/9, 2010 kl. 00:35Gefle Gourmetservice startade 2004 med cateringverksamhet med kök i en lokal på Brynäs. Ganska snart kom ägarna Anders Levander och Jonas Jäderberg underfund om att de behövde större lokaler för att kunna utveckla verksamheten. Tre års sökande resulterade i att de i april 2009 flyttade till Nygatan 7, där bland annat Johanssons huserat. Nu är äntligen festvåningen klar och för att fira det bjöds kunder, kompisar och leverantörer in för visning och provsmakning. Även landshövding Barbro Holmquist hade hörsammat inbjudan!
Man ringde från Konserthuset en fredag och på måndagen öppnade de restaurangen efter den tidigare entreprenörens konkurs! De fick sedan tid på sig att förbereda sig för upphandlingen, som de vann. Från november 2009 kunde de även öppna för lunchservering, till många stamkunders stora glädje.
Men konferensdelen och festvåningen på Nygatan fick vänta, tills nu. Hjärtat i verksamheten är catering men i den nya lokalen finns även ett separat kök för matkurser samt en butik för färdigmat.
- Man skall inte behöva nöja sig med pizza på fredagskvällen utan det behövs en trerätters ibland, berättade Anders Levander. Vi har tagit fram praktiska förpackningar så att det bara är att ställa fram förrätt och efterrätt. Varmrätterna behöver bara värmas i ugnen så har man i princip restaurangkvalitet på maten!
Festlokalen rymmer cirka 120 personer men om det skall vara dans finns tillgång till en närbelägen lokal. Det är av hänsyn till husets hyresgäster som stördes av den senaste restaurangverksamheten. Bröllop, konferenser, kompisgäng, företag – listan kan göras lång över de som använder festvåningen. Matkurserna har blivit väldigt populära och då handlar det om företag som har teambuilding, möhippor och svensexor eller kompisgäng som vill göra något annorlunda en kväll.
Kvällen avslutade med en trevlig buffé till ackompanjemang av stråkmusik i restaurang Gourmet Blå på Konserthuset. Där kan restaurangen ta emot flera hundra gäster på den dagliga lunchen eller på middagar. Nya möbler i restaurangen ökar upplevelsen!
Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »