– Det är så kul att första kursen blev så lyckad, säger Birgitta Persson, ägare och kursledare. Våra kurser vänder sig till deltagare som vill lära sig sy på riktigt, komma igång med att börja sy. Det kan vara att få en ny hobby eller till och med börja arbeta med det mer professionellt.

Eleverna ansåg att kursen uppfyllde förväntan och bland utvärderingen fanns bl.a. följande citat på frågan: Uppfyllde kursen din förväntan?
"Oja, mer än förväntan!"
"Ja, en väldigt bra start!"
"Ja, absolut!"
"Verkligen"
"Ja med råge och dessutom få träffa en massa trevliga människor"
"Ja, det tycker jag. Det gav mig viktiga grundläggande kunskaper som med repetition på egen hand ger mig en bra bas att utgå ifrån"
"Ja! Uppdaterat olika sytekniker"
"Ja, det var bra att alla sydde samma sak så att instruktionerna blev mer uppstyrda"

Nästa kurstillfälle för introduktionskursen i sömnad är den 17-18 juni med maximalt 12 deltagare.
Mer information och anmälan här https://textildesignskolan.se/calendar

Kontakt:
Birgitta Persson
info@textildesignskolan.com
+46 70-968 99 79

För mer information se:
https://textildesignskolan.se

Om Textil Design Skolan
Svenska Textil Design Skolan lär ut sömnad, mönsterkonstruktion, formgivning och design. Lokalerna är på en strategiskt belägen plats i Storvik, efter E16 mellan Gävle och Falun med Sandviken och Hofors som närliggande orter.
Textil Design Skolan i Sandviken AB har en lång tradition av att utbilda inom området och grundades redan på 1960-talet. Det är en privat kursverksamhet i nya lokaler på Tingsgatan 5 i centrala Storvik.
Utbildningarna har endast behöriga textillärare till alla kurser och efter varje avslutad kurs ges ett intyg.
Man erbjuder tvådagars nybörjarkurser på helgerna, sedan en fortsättningskurs som även den är en tvådagars helgkurs. 
Efter nybörjarkurserna har deltagarna bra grunder i sömnad för att fortsätta med andra kurser. Har deltagarna andra motsvarande förkunskaper behöver de inte de två första kurserna. Sedan kommer man att ha olika påbyggnadskurser och även fortsättningskurser med olika inriktningar.
Textil Design Skolan lägger stor vikt vid att bevara den konserverade kunskapen inom svensk textilhantering.
Kurserna ger deltagarna grundläggande kunskaper i sömnadshantverk, mönsterkonstruktion, formgivning och design. Utbildningarna lämpar sig för både dem som vill arbeta med textil som yrke eller enbart som en hobby, men även de som t.ex. vill kunna skapa unika plagg av second hand objekt. Det finns massor att fynda där textil och skinn är av mycket högre kvalitet än det man ofta finner i handeln nu för tiden.
Hållbarhet och miljövänligt är en självklarhet för oss.