Hennes intäkter kommer från de dagliga turer som hon gör enligt tidtabell under sommaren, men också från beställningsturer för företag, organisationer och privatpersoner.
– Intäkterna täcker f.n. inte drifts- och underhållskostnaderna för Emma, berättar Per Nilsson, VD Storsjöns Båtliv AB. Under 2019 tog vi dessutom ett större lån för att göra nödvändiga nyinvesteringar i räddningsutrustning, toalett och ljudanläggning. Som företagare i Sandviken och Gästrikland så klappar förhoppningsvis ditt hjärta lite extra för Emma, och nu kan du och andra hjälpa oss att säkerställa hennes framtid på Storsjön genom att ge ett bidrag på 1904 kr (Emmas tillverkningsår) eller mer, till hennes underhålls- och reparationsfond. Förutom att du bidrar till att bevara Emma i trafik, blir ditt företag en uppskattad medlem i den nystartade gruppen ”Emmas Vänner”, vars syfte är att bidra till Emmas fortlevnad.

Medlemmarna i ”Emmas Vänner” kommer att presenteras på Emmas hemsida http://www.msemma.se. Där kommer vi även att meddela hur pengarna används för nödvändiga investeringar och förbättringar på fartyget, vid hemmahamnen och på piren. Genom ditt bidrag deltar du också i ett lotteri där vi lottar ut en tur för dig och din personal, inklusive förtäring, under seglingssäsongen. Vinnaren kommer att meddelas den 15 maj 2020 för att därefter tillsammans med oss hitta lämplig dag för att utnyttja vinsten. Man kan förstås även stötta Emma genom att åka på våra turer enligt tidtabell eller genom att boka Emma för företagsutflykt, familjeutflykt, födelsedagsfirande, bröllop, släktträff, m.m.
– Vi samarbetar med ett antal restauratörer runt Storsjön. Med dem kan vi planera mat och dryck vid storsjötur med förtäring. Kontakta oss i så fall för mer information eller besök vår hemsida.
Sprid gärna denna vädjan om ekonomiskt stöd till Emma vidare till vänner och bekanta.. Swisha ditt bidrag till 123 130 94 75 eller till bankgiro 364-9050.
Var noga med att ange avsändare så att du är säker på att du är med i utlottningen av resor. Vi tackar på förhand för ditt bidrag och för ditt aktiva stöd för att bevara M/S Emma i trafik på Storsjön, hälsar Per.

Mer information om M/S Emma se https://msemma.se