För att tillgodose kompetensbehovet erbjuder StyrelseAkademien ett antal olika utbildningar, från korta introduktionsutbildningar till en fyradagars masterutbildning. Lokalt i Gävleborg har vi också en specialanpassad halvdagsutbildning ”Insikt i styrelsearbete” som riktar sig direkt till den enskilda styrelsen. Den lite mer omfattande Certifieringsutbildningen ”Rätt fokus” som syftar till att fördjupa kunskapen i bolagsstyrning och styrelsearbete, kommer att genomföras i Gävle under två dagar, den 27 mars och 3 april.

En av StyrelseAkademiens medlemmar som gått styrelseutbildningen Rätt fokus är Jan Lissåker på Sandvik. Han jobbar främst med att utveckla den legala styrningen av dotterbolagen inom Sandvik.

På frågan om varför han blev intresserad av just utbildningen Rätt fokus svara han:

- Jag har lång erfarenhet av ledningsgruppsarbete och har även arbetat i ett antal styrelser genom åren. Strategiarbete och företagsstyrning intresserar mig och min ambition var att få en bättre struktur och bas att stå på i detta. Utbildningen gav det jag sökte, en bra bas, en bättre struktur och en större förståelse för vad det innebär att jobba i en styrelse samt vilket ansvar och vilka skyldigheter man också har som styrelseledamot. Dessutom fick jag ett bra nätverk av trevliga, intressanta och kompetenta människor.

Jan som gick utbildningen i Hudiksvall i november 2019 har också genomfört tentamen och kan stolt visa upp ett certifikat som intygar att Jan är ”Certifierad ledamot” genom StyrelseAkademien.

För mer information om styrelseutbildningen Rätt fokus följ länken:
http://www.styrelseakademien.se/styrelseutbildningar/ratt-fokus-grundutbildning/

Det går också bra att kontakta Kjell Gunnarsson som är Verksamhetsledare för StyrelseAkademien Gävleborg.

kjell.gunnarsson@styrelseakademien.se

Tel 076-051 35 81

För anmälan till utbildningen:

http://kalender.styrelseakademien.se/EventManagement/EventRegistration.aspx?id=cb15131a-d9f0-e911-879e-0050568d2e4c