Digitalt näringslivsmöte - Evenemangens betydelse för en ort

Datum: 28/1 Tid: 08:30

Vad innebär det för Gävle att vara värdstad för evenemang?

På årets första digitala näringslivsmöte sätter vi evenemangsarbetet i rampljuset. Gävle har stått och står som värdstad för en rad stora evenemang, såsom SM-finaler i innebandy, Gefle Metal Festival och U23-EM i friidrott. Vad har detta för betydelse för näringslivet, föreningslivet och Gävle som kommun?

Vi träffar Tobias Heldt, docent i turismvetenskap på Högskolan Dalarna. Han ger oss ett forskningsperspektiv på evenemangens betydelse, historiskt såväl som i framtiden. Ann Johansson från Destination Halmstad delar med sig av sin erfarenhet av viktiga samarbeten på en destination för ett framgångsrikt evenemangsarbete. Chris Rotenius och Edward Janson från TADC berättar om det arbete, inklusive hållbarhetsarbete, som ligger bakom Gefle Metal Festival. Representanter från Gävleborgs Innebandyförbund samt Parasport Gävleborg berättar om hur de involverar näringsliv och föreningsliv i sitt evenemangsarbete och hur den viktiga kopplingen gentemot samhällsansvar ser ut. Slutligen berättar Agneta Wenell, enhetschef på Näringslivsenheten, Gävle kommun om hur kommunen arbetar med evenemang.

Varmt välkommen!

Facebook

Google översättning

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer