Musikfika på Templet med Janne Krantz & Co

Datum: 14/1 Tid: 14:00

Tisdagen den 14 januari blir det glad och galen musik & mysfika och minikonsert på Templet i Gävle med Janne Krantz, den legendariske förgrundsfiguren i kultgruppen Iggesundsgänget som underhållit Sverige i 30 år. Han kommer tillsammans med trumvirtuosen Ingemar Dunkers son Joakim och Micke Finell samt Göran Ekman på gitarr och lirar in det nya året på Templet i Gävle.

Datum: Tisdag 14/1
Tid: 14:00 - 15:15
Plats: Templet, Muréngatan 14, Gävle


Företagen Gestrike Media, Precis Reklam och affärsnätverket effectplus.se bjuder in vänner och samarbetspartners på det här mingelfikat kryddad med musikunderhållning i toppklass. I år i samarbete med StyrelseAkademien.
– Jag lovar jag att det går åt helvete i alla fall, men med skratt och musik, hälsar Janne.

Program:
14.00: Mingel i Loungen
14.30: Presentation av StyrelseAkademien - Utveckla dig och er verksamhet
15.00: Minishowtime med Janne Krantz & Co

OSA och anmälan nedan gärna så snart som möjligt, dock senast lunch måndag den 13 januari.

– Vi är mycket glada över att kunna fortsätta med den här festliga traditionen med ”Trött att turnéra-gänget” och få hit en så här kul artist, säger Joe Formgren på Templet. Vi brukar bjuda in våra kunder och partners på fika i samband med detta, så varmt välkomna!

Janne Krantz, föddes 22 juni 1949, är en svensk musiker och underhållare. Janne Krantz var förgrundsfigur i musikgruppen Iggesundsgänget från 1973 till 2003. Han är den enda som var med i gänget under alla 30 år. Han startade popgrupp på 1960-talet, var trubadur i början av 1970-talet.

Iggesundsgänget bildades 1973 av de tre musikerna Janne Krantz, Nisse Damberg och Jens Kristensen som möttes första gången på Delsbostämman 1972 och bestämde sig för att börja spela tillsammans, och det blev upptakten till Iggesundsgänget. Under de 30 år som Iggesundsgänget var aktivt passerade många medlemmar revy: Britt-Marie Swing, Östen Eriksson, Kjell-Åke Eriksson, Anders Larm, Ingela Nilsson, Curt Eriksson, Peter Larm, Sören Fridolfsson, Tur-Åke Lindqvist, Sören Söderlund, Robert Öhman, Lars Strömqvist, Harri Karlsson och Pether Olsson.

Första plattan hette Blök Sta och kom 1976 och såldes i 12 000 exemplar. År 1977 gav man ut en LP med Ewert Ljusberg, Posso kongro. Året därpå framträdde gruppen på Visfestivalen i Västervik. I början av 1980-talet fick Iggesundsgänget medverka i TV-programmet Nygammalt med Bosse Larsson och upptäcktes därigenom av en större publik.

Iggesundsgängets repertoar bestod av en blandning av folkmusik, visor, och svängig musik varvat med galna och humoristiska upptåg. Texterna var inte alltid rumsrena, inte heller de historier som gruppens förgrundsfigur Janne Krantz berättade mellan låtarna.

Efter 30 års turnerande och efter 15 skivor avslutade Iggesundsgänget sin verksamhet. Avskedsföreställningen ägde rum i Sammilsdalsgropen i Leksand sommaren 2003.

För mer information om Janne Krantz se http://www.jannekrantz.se

Jag vill delta i detta evenemang!

Fyll i fälten nedan och klicka på "Skicka" för att anmäla ditt deltagande!

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Facebook

Google översättning

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer