Choklad- och konjaksprovning
31/10, 2009 kl. 23:23Vi fick uppleva en något annorlunda aktivitet till vad vi är vana vid men tilläggas kan att det var otroligt uppskattat av alla närvarande.
En samling samarbetspartners fick möjlighet att deltaga och samtliga trivdes utmärkt.
Vi guidades genom chokladens värld av Anna-Sofia Wallström (ägare til Gefle Chocolaterie) som berättade allt som är värt att veta om kakaobönan och choklad och givetvis fick vi prova en massa olika sorter och varianter av choklad. Därefter tog Maja Berthas (sommelier, författare, marknadschef för Wines of South Africa mm.) över och lät oss hänföras av den ädla drycken konjak och hur den harmoniserade med chokladen. Anna-Sofia berättade även om deras gemensamma planer på en chokladfabrik och egna i Gävle och även om deras plantage i Dominikanska Republiken. En fantastisk berättelse och upplevelse.
Efter den gudomliga chokladstunden så stod maten serverad i regi av Gefle Gourmetservice och kvällen förhöjdes ytterligare med deras fantastiska mat.
En mycket trivsam kväll med gott sällskap som värmde i höstrusket helt enkelt.
Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »