Den 23 oktober slår Halloween på Furuvik äntligen upp sina portar till 8 dagar av mysrys i parken för hela familjen. I år finns en mängd spännande nyheter för både yngre barn och modigare besökare, så som LéMuurs äventyrStigen, Stenskogens häxor och Zombie-Expressen, där de sista tågvagnarna är extra läskiga och lämpar sig bäst för de riktigt modiga.

För alla verkliga skräckälskare lanseras dessutom en riktigt skrämmande nyhet - Horror Nights. Under tre kvällar efter att parken stängt sitt ordinarie Halloweenfirande, öppnar vi portarna på nytt och bjuder in till en mörkare upplevelse där skräcknivån är maxad och åldersgränsen är rekommenderad från 13 år. På Tivolit kommer man att möta ett kringresande gycklarsällskap med onda uppsåt och den nya upplevelsen Stigen bjuder på en promenad genom skogen där ren och skär ondska lurar i mörkret.

– Efter att ha gått miste om vårt Halloweenfirandet 2020 ville vi satsa extra och bjuda besökarna på något riktigt häftig i år istället. Våra mysrysiga nyheter för barnen är riktigt häftiga och välgjorda ända från historia till kostymer och mask. Att också kunna maxa skräcken totalt under tre kvällar med Horror Nights känns också jättespännande! Jag kan nog lova att ingen kommer gå härifrån utan att ha fått sig en riktigt skräckkick, säger Sandra Wilke, vd på Furuvik.Under Halloween är även Furuvik Havshotell och Furuvik Havskrog öppet där man kan boka Halloweenpaketet. Gästerna får då en natt på Furuvik Havshotell, entré till Halloween på Furuvik, frukostbuffé och fri parkering. Alla biljetter släpps till försäljning imorgon, den 2 september kl. 09.00, där det endast finns ett begränsat antal biljetter per dag för att säkerställa distanshållning i parken.
 

FAKTA HALLOWEEN PÅ FURUVIK

Halloween på Furuvik pågår i 8 mysrysiga dagar
23-24 oktober, 30-31 oktober samt 3-6 november kl. 12.00-18.00. Biljetterna till Halloween släpps den 2 september kl. 09.00.

Priser
Vuxenbiljett (13+) - från 299 kr (entré och åk ingår).
Barnbiljett (3-12 år) - från 199 kr (entré och åk ingår).
Guldkort/Säsongskort vuxenbiljett (13+) - 249 kr (entré och åk ingår).
Guldkort/Säsongskort barnbiljett (3-12 år) - 179 kr (entré och åk ingår).

Halloweenupplevelser
LéMuurs äventyr (nyhet) - Greve LéMuur är bror till Greve Dracula och professor i genetik. När han flyttade in på Furuvik tillagade han en brygd till sig själv och sina medhjälpare för att bättre passa in i miljön, men något fick väldigt fel. De förvandlades istället till hälften människor, hälften djur. Nu försöker de lura besökarna att dricka förvandlingsbrygderna.

Zombie-Expressen (nyhet) – Under en resa i Transsylvanien plockade Orientexpressen upp en passagerare som bar på en zombiesmitta. En efter en förvandlades passagerna till människoätande zombies men konduktören lyckades begränsa utbrottet genom att låsa in alla zombies i de sista vagnarna. Eller gjorde han det?

Stigen (nyhet) - En familjevänlig aktivitet där barnen ska leta efter ledtrådar för att hitta en piratskatt. 

Hemsökta gården (nyhet) - På den gamla gården som en gång ägdes av storbonden Erk Jons har tiden stått still. När gården flyttades till Furuvik 1945 var det inte bara stock och sten som följde med, utan även gårdens hemsökta själar som var ovilliga att lämna jordelivet. Under Halloween, de dödas tid, kan vi levande människor skymta gårdens osaliga andar.

Tivolit (nyhet) - Ett kringresande sällskap bestående av märkliga och missanpassade gycklare ledda av syskonparet Adolfi, bjuder på tveksamma föreställningar och märkliga ritualer till publikens förskräckelse.

Stenskogens häxor (nyhet) - Kom förbi och hälsa på Stenskogens häxor Ametista, Smaragda, Agata och Pyritea. Sjung en sång eller passa på att leka lite stenkull. Vid slutet av dagen bjuder häxorna även upp till ett häxigt minidisco som du inte vill missa.

Labyrinten - Vågar du ge dig in i labyrinten…vi kan inte garantera att du kommer ut.

Spindelinvasionen - vid området utanför apariet har spindlarna tagit över. Se upp för de stora spindlarna i träden!

Kaptensgården – Välkommen in och hälsa på familjen Sjöskum, den hundra år gamla spökfamiljen som flyttat in på gården. Ingen åldersgräns, men små barn bör gå in med vuxna.

Stallbackens häxor – Traktens häxor har lagom till Halloween bestämt sig för att slå sig ner i Furuviks gamla vagnslider vid Stallplan.

Sagoläsning i Kruthuset – Här kan både stora och små öron lyssna på kusliga historier!
 

Parkunderhållning
Halloweenväsen - minglar runt i parken och uppträder med jämna mellanrum på olika scener runt omkring i parken.
Eldshow - en gång om dagen är det eldshow på Stora Scen.

Attraktioner
Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna. 

Djur
Under Halloween på Furuvik kommer man kunna se de flesta av djuren (beroende på väder) förutom Nandu, Lemur, Mara och Sakiaporna.  

Matupplevelser
Pumpkin & Pancakes – Här serveras rykande het pumpasoppa, pannkakor och lasagne.

Marshmallowgrillning – Vid Torvtaket öppnas det upp kiosk för försäljning av fika och varma drycker samt marshmallowgrillning.

Godisboden – I vår egna godisbutik finns det rysligt mumsiga godsaker för alla åldrar. 

Cirkusrestaurangen – Klassiska Cirkusrestaurangen har öppet som vanligt under Halloween.

Tyrol – Tyrolerområdet kommer att servera lättare mat som till exempel toast och korv med bröd.

Fish & Chips – Vad vore Furuvik utan Fish & Chips?

Furuvik Havskrog – Furuvik Havskrog håller öppet under Halloween för både lunch och middag.
 

Boende
Halloweenpaketet – Med Halloweenpaketet får gästerna en natt på Furuvik Havshotell, en entré till Halloween på Furuvik, frukostbuffé och fri parkering. Halloweenpaketet kostar från 2 995 för två vuxna och två barn.

Spöktåget
I samarbete med Järnvägsmuseet kan du mellan 3-6 oktober ta det gamla ångloket mellan Gävle och Furuvik, där personalen är utklädda för att skapa den rätta Halloweenkänslan.
 

FAKTA HORROR NIGHTS PÅ FURUVIK

Horror Nights anordnas på Furuvik efter stängning av det ordinarie Halloween-firandet den 4-6 november kl. 19.00-23.00.

Horror Nights är ett separat arrangemang, ingår inte i Halloween-entrén och årskorten gäller ej. Separata biljetter måste lösas och kostar från 249 kr (early bird-erbjudande 199 kr). Biljetterna släpps den 2 september kl. 09.00.

Horror Nights har den högsta av skräckfaktor och därför är åldersrekommendationen från 13 år.

Skräckupplevelser
Tivolit (nyhet) - Ett område har tagits över av kringresande gycklare med onda uppsåt. De bjuder in dig till en show med eldartister och knivjonglörer…men de har inga planer på att låta dig komma ut…

Stigen (nyhet) – När du tar klivet in på "Stigen" ger du dig in på en vandring i mörkret inspirerad av Jurtjyrkogården, The Village, The Ritual och Blair Witch Project. Vågar du gå in i en riktig skräckfilm? Vi kan garantera att den inte har ett lyckligt slut…

Zombie-Expressen (nyhet) – Under en resa i Transsylvanien plockade Orientexpressen upp en passagerare som bar på en zombiesmitta. En efter en förvandlades passagerna till människoätande zombies men konduktören lyckades begränsa utbrottet genom att låsa in alla zombies i de sista vagnarna. Eller gjorde han det?

Labyrinten - Vågar du ge dig in i labyrinten…vi kan inte garantera att du kommer ut.

Kaptensgården – En ondskefull kapten och hans besättning med plundrande pirater förliste i en kraftig storm utanför Furuvik år 1521. Av de vrakdelar som sköljdes upp på land byggdes den gamla Kaptensgården och det sägs att de osaliga själar som slukades i djupet nu går igen på gården. Vågar du bege dig in i gårdens mörker och möta de onda andarna?

Onda väsen - stryker runt i parken och dyker upp när du minst anar…

Parkunderhållning
Eldshow - två gånger under kvällen är det eldshow på Stora Scen. 

Attraktioner
Om vädret tillåter hålls våra större attraktioner öppna.

Matupplevelser under Horror Nights
Cirkusrestaurangen – Klassiska Cirkusrestaurangen har öppet som vanligt under Halloween.

Tyrol – Tyrolerområdet kommer att servera lättare mat som till exempel toast och korv med bröd.

Fish & Chips – Vad vore Furuvik utan Fish & Chips?

Furuvik Havskrog – Furuvik Havskrog håller öppet under Halloween för både lunch och middag.

Djur
Under Horror Nights är inga djurområden tillgängliga för besökare. 

Spöktåget
I samarbete med Järnvägsmuseet kan du mellan 3-6 oktober ta det gamla ångloket mellan Gävle och Furuvik, där personalen är utklädda för att skapa den rätta Halloweenkänslan. En avgång tar dig till Horror Nights från Gävel och en avgång tar dig från Horror Nights till Gävle.