Hur man blir med restaurang
30/3, 2011 kl. 21:50Det är förmodligen så att de flesta människor någon gång i livet drömt om att ha en restaurang. Kunna servera god mat till hungriga gäster och se till att de trivs och mår gott av den trevliga upplevelsen. Kanske ser man sig själv glida fram mellan borden med en servett över armen och prata med belåtna gäster som tycker om att bli ompysslade. Ibland slår drömmen in utan att man vet om det, som för Leena Bergander och Bengt-Göran Wikström när helt plötsligt tagit över Stora Vall.
Tanken var i första hand att kunna flytta in med de egna företagen, Spela Roll och Wikströms Ryggmottagning. Men när de insåg att det fanns gott om bokningar för konferenser, minnesstunder, bröllop mm ändrade de uppfattning och beslutade att ha kvar Stora Vall Gästgiveri.
- Vi tycker att det blir en bra kombination för oss att kunna erbjuda kompletta konferenser, företagsträffar mm, säger Bengt-Göran. Vi har också planer för att utveckla restaurangen med bland annat levande musik.
Första tillfället blir den sista april när The Ron-Dells spelar rock-covers.
Leena och Bengt-Göran är också initiativtagare till Tankens Dag, som hade sitt första möte den 7 februari i Bomhus Folkets Hus. Läs mer om tankens dag: http://www.tankensdag.se
- Vår idé är att Stora Vall skall vara ett Tankens Hus och vi förhandlar med flera företag som passar in i det konceptet, säger Leena. Det handlar om tankens påverkan på kroppen, kopplat även till människa och miljö.
Det verkar som om Stora Vall går en spännande framtid till mötes!
Spela Roll arbetar med mental träning, coachning, föreläsningar och massage.
Wikströms Ryggmottagning erbjuder kiropraktik kombinerat med sjukgymnastik och behandling av idrottsskador.
Stora Vall: byggnaden från mitten av 1800-talet var från början lantbruksskola. Till skolan hörde också stallbyggnaden på andra sidan Nobelvägen. 1899 flyttades skolan till Hälsingland. 1909 tog Hälsinge Regemente över byggnaden och använde den som översteboställe fram till 1965.
Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »