Många studenter är snart på väg ut i arbetslivet. Tankar på pensionsfrågor är förmodligen avlägsna för dem. Men den som redan i unga år ser pensionen som en del av livsekonomin har större chans att få det bra på ålderns höst. 

Därför vill minPension öka intresset och förståelsen bland unga för hur man tjänar in till sin pension. Tidigare i år lanserade vi verktyget ”Min pensionär” som hjälper användaren att förstå vilka faktorer som är viktiga för pensionen. Nu följer vi upp med en kampanj som ska locka ungdomar att ta reda på mer.

- Vi hoppas att kampanjen ska väcka nyfikenhet och skapa förståelse för att valen vi gör under arbetslivet påverkar den pension vi får i framtiden, säger minPensions pensionsekonom Kristina Kamp. 

- Vi lägger fokus på hur viktig lönen faktiskt är, att du har en tjänstepension och att det är bra att ha ett jobb som du gillar så du kan jobba länge. 

Från idag kan du se kampanjen på Youtube, Facebook och Instagram. 

Se filmerna i minPensions Youtube-kanal

Hugo gillar yoga - men har han råd att fortsätta som pensionär?
Hanna gillar solsemestrar - men har hon råd att åka till solen som pensionär?

Testa minPension för unga
minPension för unga

 

Om minPension

minPension ger individuell, enkel och samlad pensionsinformation till alla som tjänar in till pension i Sverige. Tjänsten är ett samarbete mellan staten och pensionsbolagen och ett dotterbolag till Svensk Försäkring, som är försäkringsbolagens branschorganisation i Sverige. minPension finansieras gemen­samt av staten och pensionsbolagen och är kostnadsfri att använda för dig som privatperson. Tillsammans ger vi dig en samlad bild av din intjänade pension samt möjlighet att göra individuella pensionsprognoser.

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med svenskpress.se