En normalstor fläderbuske på 4 meter räcker till att krydda 300 – 400 flaskor flädersnaps, så de 15 blomklasar som vi behöver för 3 flaskor Hallands Fläder - Till Jul, Påsk och en för hälsan - märks inte alls på busken.
OBS! Se till att välja en äkta fläderbuske! Första året väntade vi med att smaka på vår flädersnaps tills vi såg de svarta bären på busken!
Så kör igång bara! – Och gott blir det också, vill jag lova! Det är ju vi som har receptet!
Behöver du några tips på vägen, så hör av dig till Ulla eller mig.
uhmueller@telia.com, horst@gestrike.net
0768-115 661, 0768-783 165.
Kryddat från Mackmyra
20/6, 2014 kl. 18:07Vid sommartid blommar flädern i Mackmyra, och då är det dags för den årliga proceduren för att få fram Hallandsoriginalet av kryddat fläderbrännvin!
I takt med, att vår svenska sprittillverkning glider över i utländska händer, så skrivs recepten om och doft och smak kommer allt oftare från essenser, istället för från vår storartade natur.
Flädern är ett sådant exempel, och jag har kunnat konstatera att den kryddade flädersnapsen, med ursprung i Halland – Inte längre smakar Halland!
Eftersom Ulla från Halland och författaren har tillgång till en fin fläderbuske inom området och ett bra recept, så dricks en och annan liten nubbe av originalet även här uppe i Södra Norrland!
Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »