RECEPT
23/9, 2009 kl. 23:59Har ni varit ute och plockat kantereller och inte riktigt vet vad ni ska laga för gott? I detta nummer av Hälsa bjuder Eva & Carinas kök på ett vegetariskt recept på en höstig rotfruksrätt med just kantareller. Laga och njut!
4personer
600g potatis
800g blandade rotsaker tex.palsternacka,morot,kålrot,jordärtskocka
150g färska kantareller
1 liten gul lök
80g strimmlade soltorkade tomater i olja
400g quornfilè
Olivolja
2 tsk torkad timjan
Salt & svartpeppar
Dressing:
100g fetaost
1 dl creme fraiche
Smula fetan i en skål och blanda i cremefraichen,rör om och ha i lite salt och peppar.
Skala och dela rotsakerna i mindre bitar,lägg i ugnsäker form och tillsätt 2msk olivolja,salt peppar och timjan.Låt gå i ugnen 175grader i ca 25 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
Dela kantarellerna i mindre bitar och stek dem med den hackade löken i ca 2 msk olivolja tillsätt salt,peppar och soltorkade tomaterna,dra stekpannan på sidan.
När rotfrukterna är mjuka ta ut formen från ugnen och lägg på de tinade quornfilèerna och slå över kantarllfräset.Ställ in formen i ugnen ca 5 minuter tills quornfilèrna är varma.
Servera med dressingen och en grönsallad.
Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »