Snart dags för Janssons på Berggrenska
9/10, 2014 kl. 11:49Runt omkring i regionen börjar det nu förberedas för årets julbord. Vi frågar restauratörena vad som händer på årets julbord. Här går frågorna till Restaurang Berggrenska och kompanjonerna David Lindgren och Jerker Blomqvist.
– Givetvis är alltid maten och drycken viktig, den skall hålla en hög kvalitet. Utöver det vill jag framhåller gärna lokalerna, omgivningen och stämningen. Det gäller såklart generellt när man går ut för äta och umgås, men framförallt när man väljer julbord tycker jag. Julbord äter man oftast bara en gång per år - då ska allt vara perfekt, säger Jerker.
Har ni någon nyhet/eller alternativ inför årets julbord?
– Vårt julbord är av det klassiskt traditionella slaget och kommer så förbli. I år kommer vi dock utveckla oss och använda än mer närproducerade råvaror än tidigare, säger David.
Vilken är er specialitet?
– Vår hemgjorda Janssons frestelse är något alldeles specilellt och brukar vara extra mycket uppskattad av våra gäster.
Bildtext: Kompanjonerna David Lindgren, till vänster och Jerker Blomqvist till höger.
Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »