Stekt inlagd aborre på Axmars julbord
29/11, 2019 kl. 00:00Havskrogen Axmar Brygga, i Axmar Bruk norr om Gävle presenterar nu ännu en smakrik nyhet inför årets julbord. Köksmästare Leif Klövstedt med personal servererar nu även stekt inlagd abborre på det traditionella julbordet med klassiska delikatesser och årets övriga nyheter.
Den stekta inlagda abborren ligger i Axmar Bryggas egen 123-lag med kryddpeppar, nejlika, lagerblad, morot samt röd lök.
- Det är ett relativt enkel rätt att sätta ihop en näst intill brutalt god smakkombination från det bästa i det svenska köket. Jag är övertygad om att abborre ligger många av oss varmt om hjärtat. Här har ni möjlighet att avnjuta den som inlagd, kanske på vårat delikatessknäckebröd från Solmarka som är bakat på surdeg med rågmjöl och grahamsmjöl. Samt ett rejält lager svenskt smör förstås.
Abborren serveras under julbordet tillsammans med de andra delikatesserna och finns så länge lagret räcker då den är slut för säsong. Bryggans andra nyheter för i år är tre helt nya sillsmaker och en egenkomponerad oxsvansragu med glöggkryddor och russin samt det ”Gröna Bordet”. Ett tiotal vegetariska rätter med bl.a stekt inlagd squash, gratinerad brysselkål med valnötter och rostad kikärtssallad med grönkål.
För mer information om julbordet på Axmar brygga se https://axmarbrygga.se/julbord
Denna artikel är publicerad på Gävlemagasinet via Yodo News.