– Det här är ett otroligt positivt besked för den lokala arbetsmarknaden i Ockelbo med omnejd. Sådana här stora etableringar kan dessutom bana vägen för ytterligare arbetstillfällen. Jag ser en stor potential i Synsams etablering i vår kommun säger Magnus Jonsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Ockelbo.

Väntas stå klar hösten 2021
Fabriken väntas stå klar under hösten 2021 och blir Nordens största och modernaste produktionsenhet för glasögontillverkning. Kommunfullmäktige beslutade sig under måndagen för att förvärva en fastighet och bygga en ny industrilokal, som hyrs av Synsam Group.

Synsam kommer tillsammans med Ockelbo kommun att uppföra fabriken så hållbart som möjligt både vad gäller materialval och utifrån en hälsoaspekt för medarbetarna.

– Vi på Synsam jobbar för en mer hållbar närproduktion med så få och korta transporter som möjligt. Därför är flytten av vår produktion till Sverige både ett historiskt och samtidigt viktigt nästa steg i Synsams strävan att bidra till ett minskat klimatavtryck, säger Håkan Lundstedt, koncernchef Synsam Group.

En ny destination
Utformningen av fabriken sker med ledande teknologi och hållbar design. Målsättningen är att den blir ett utbildningscenter och destination, inte bara för Synsam, utan också för kunder från när och fjärran, näringslivet samt för utbildningar inom ögonhälsa.

Anställningsbehovet i den nya glasögonfabriken beräknas till ca 150 arbetstillfällen. I framtiden kan det bli betydligt fler.

För mer information och film se:
https://ockelbo.se/Invanare/Nyheter/Synsam-flyttar-produktion-till-Ockelbo